بسته بندی
پس از برداشت محصول به محل بسته بندی منتقل می شود. نوع خاص بسته بندی می تواند به اندازه و شکنندگی یک میوه یا سبزی خاص بستگی داشته باشد. بسته بندی باید برای حداکثر محافظت در برابر آسیب و سهولت حمل و نقل بهینه شود. استحکام بسته بندی بسته به مقدار محصول و مسافت و وسیله حمل و نقل آینده نیز می تواند متفاوت باشد. مواد شامل مقوا، پلاستیک و چوب است. ملاحظات دیگر میزان تهویه لازم است، به ویژه برای محصولات با نرخ تنفس بالا که می تواند گرمای مخرب ایجاد کند. برای این نوع محصولات، برخی از تأسیسات از بسته بندی پلی استایرن منبسط شده با پوشش یخ استفاده می کنند.
روش های خنک کننده
استفاده از روش های خنک کننده مناسب نقش زیادی در حفظ کیفیت بالای محصول شما دارد. هنگامی که روشهای خنکسازی به درستی انجام میشوند، رشد کپکها و باکتریهای مضر را کاهش میدهند، از دست دادن آب آهسته میشوند که باعث پژمردگی میشود، فرآیند رسیدن مداوم را که منجر به رسیدن بیش از حد میشود، کاهش میدهند و روند آنزیمی را که منجر به نرم شدن میشود، کند میکنند. خنک کردن محصولات شما باعث می شود تا برای مدت طولانی تری تازه و خوشمزه بماند.
روش خنک سازی مناسب هم به نوع محصول در حال برداشت و هم به حجم آن بستگی دارد. متخصصان کشاورزی پیشنهاد می کنند که دروگرها روش های خنک کننده زیر را در نظر بگیرند:
- خنک کننده اتاق
- سرمایش هوای اجباری
- خنک کننده با آب
- آیسینگ رویه یا مایع
- خنک کننده با خلاء
- خنک کننده تبخیری
بسته بندی تولید با خنک کننده اتاق
سادهترین روش خنکسازی اتاق است که شامل قرار دادن محصولات در داخل اتاقی با واحدهای سردخانهای است که هوا را خنک میکنند و عایق برای حفظ هوای خنک در داخل. مزیت این روش این است که بسته به اندازه اتاق، می تواند حجم زیادی از محصول را در یک زمان خنک کند. اتاق های خنک کننده با طراحی خوب نیز می توانند در مصرف انرژی صرفه جویی کنند. این روش به ویژه برای محصولاتی که قبلاً از قبل سرد شده اند مؤثر است. عیب اصلی این روش این است که ممکن است برای برخی از انواع محصولات به اندازه کافی سریع نباشد. اگر محصول قبلاً سرد نشده باشد و هنوز مقدار زیادی گرمای مزرعه وجود داشته باشد، ممکن است محصول به دمای خنک کننده بهینه خود نرسد.
بسته بندی تولید با خنک کننده هوای اجباری
خنک کننده با هوای اجباری برای افزایش خروجی یک اتاق خنک کننده معمولی استفاده می شود. علاوه بر واحدهای تبرید که قبلاً در اتاق هستند، خنک کننده با هوای اجباری شامل نصب فن هایی است که سرعت گردش هوای خنک را در سراسر محصول افزایش می دهد. برای حداکثر بهره وری انرژی، فن ها ممکن است توسط یک ترموستات تنظیم شوند تا به محض رسیدن به دمای مطلوب به طور خودکار خاموش شوند. این سیستم همچنین از دست دادن آب و پژمردگی ناشی از سرد شدن بیش از حد را کاهش می دهد.
بسته بندی تولید با هیدروسرد
خنک کاری هیدرولیکی روشی موثر برای محصولاتی است که می توانند در برابر خیس شدن و رطوبت مقاومت کنند. برای استفاده از این روش، آب سرد اجازه داده می شود تا روی محصول جاری شود. مزیت اصلی این روش این است که می تواند به سرعت حجم زیادی از محصول را خنک کند. از طرفی در این روش انرژی بیشتری نسبت به سرمایش اتاق و سرمایش هوای اجباری مصرف می شود. همچنین نباید در محصولاتی که در برابر میکروارگانیسمهایی مانند کپک و باکتریهایی که میتوانند در محیط مرطوب رشد کنند آسیبپذیر است استفاده شود.
بسته بندی تولید با یخ
از یخ نیز برای خنک کردن محصولات استفاده میشود، با استفاده از آیسینگ بالا یا مایع. روش رویه یخ شامل قرار دادن یخ خرد شده در داخل ظرف در بالای محصول است. برای یخ مایع، مخلوطی از آب و یخ خرد شده در داخل ظروف از طریق دریچه اسپری می شود. این روش راهی سریع برای خنک کردن محصولات بدون باز کردن بسته بندی آن است. مخصوصاً برای محصولاتی که خیلی متراکم هستند تا هوای اجباری گردش کند و به طور مؤثر خنک شود، مفید است. پس از رسوب، یخ به خنک شدن ادامه خواهد داد. این ویژگی این روش را به انتخاب خوبی برای محصولاتی با سرعت تنفس بالا تبدیل می کند. مانند هیدروکولینگ، این روش مناسبی برای محصولات حساس به رطوبت نیست.
بسته بندی تولید با خنک کننده خلاء
خنک سازی خلاء روشی است که مستلزم قرار دادن محصول در یک ظرف استوانه ای فلزی و سپس تخلیه هوا است که منجر به تبخیر سریع آب و کاهش دما می شود. در حالی که این روش موثر و کم مصرف است، تجهیزات گران است. در نتیجه، عمدتاً برای محصولاتی مانند سبزیهای برگدار استفاده میشود که سطح وسیعی دارند و بنابراین به راحتی از طریق هوای اجباری یا خنککردن با آب سرد نمیشوند.
بسته بندی تولید با خنک کننده تبخیری
خنک سازی تبخیری با مه کردن محصول با آب انجام می شود و در عین حال جریان هوای خشک را به سمت آن هدایت می کند. این یک روش خوب برای محصولاتی است که نیاز به رطوبت بالا دارند و نیازی به خنک بودن ندارند. این روش برای کاهش قابل توجه دما کار نخواهد کرد.