سیب زمینی با تلاش کمی در آب و هوای مختلف رشد می کند و برداشت نسبتاً آسانی دارد. این عوامل به تنوع آنها کمک کرده است. از سیبزمینیهای قرمز کوچک، سیبزمینیهای بزرگ تا سیبزمینی شیرین، انواع مختلفی از سیبزمینیها برای انتخاب وجود دارد که میتوان از همه آنها برای تهیه غذاهای بیشماری استفاده کرد. چند مورد استفاده رایج از سیب زمینی در سراسر جهان عبارتند از: پخته، آب پز و سرخ شده. خارج از مصارف رایج، آنها جنبه های مهم غذاهای سنتی در بسیاری از کشورها در نظر گرفته می شوند. به عنوان مثال، سیب زمینی سرخ شده و خرد شده جزء اصلی "فیش اند چیپس" معروف بریتانیایی است و در لیتوانی، سیب زمینی برنجی یک ماده ضروری در غذای ملی Cepelinai است. با طعمهای مختلف اشکال مختلف سیبزمینی و بافتها و طعمهایی که میتوان کشت کرد، تنوع ظروف و کاربردهای سیبزمینی تقریباً بیپایان است.
اطلاعات کلی در مورد خنک کردن و نگهداری سیب زمینی
سیب زمینی نسبت به بسیاری از انواع محصولات دیگر ماندگاری بیشتری دارد. با این حال، برای اینکه آنها به پتانسیل کامل خود برسند، باید به درستی خنک شوند و پس از برداشت نگهداری شوند. برای رسیدن به این هدف باید چند فاکتور را در نظر گرفت.
دما – دمای مورد نیاز می تواند بر اساس وضعیت سیب زمینی متفاوت باشد. پس از برداشت اولیه و سرد شدن، ممکن است در دمای 40-50 درجه سانتیگراد نگهداری شود. پس از مدتی نشستن، باید در دمای کمی گرمتر از 50 تا 60 درجه نگهداری شود.
رطوبت نسبی - سیب زمینی ها باید در سطح بالایی از رطوبت نگهداری شوند. پیشنهاد می شود رطوبت نسبی آنها 90 درصد باشد.
ماندگاری – زمانی که سیب زمینی ها پس از برداشت به درستی خنک شوند و در دماها و سطوح رطوبت مناسب نگهداری شوند، می توانند ماندگاری نسبتا طولانی داشته باشند. تخمین زده می شود که آنها می توانند از 56 تا 140 روز دوام بیاورند. البته لازم به ذکر است که هر چه بیشتر بدون استفاده بنشینند به اتیلن حساس می شوند.
سیستم های خنک کننده مناسب برای سیب زمینی
در محصولات خنک کننده، گزینه های ممکن مختلفی وجود دارد که ممکن است اعمال شود. با این حال، هر انتخابی برای هر نوع محصولی مناسب نیست. برخی از گزینه ها ممکن است اقلام را خیلی سرد کنند یا به اندازه کافی سرد نباشند. چند روش وجود دارد که اغلب برای خنک کردن سیب زمینی استفاده می شود.
خنک کننده اتاق - این روش به یک اتاق عایق بندی شده و یخچال نیاز دارد. اساساً محصول در داخل اتاق قرار می گیرد و یخچال ها آن را خنک می کنند. بسته به اندازه اتاق و مقدار محصول، ممکن است به اندازه ها و مقادیر مختلفی از یخچال نیاز باشد. حتی هنوز، این یکی از روش های خنک کننده کندتر در نظر گرفته می شود.
خنک کننده اجباری هوا - این روش خنک کننده را می توان پیشرفتی در تکنیک اتاق خنک کننده در نظر گرفت. این شامل همان مفهوم قرار دادن محصولات در یک اتاق عایق شده با یخچال و فریزر است، و فن های استراتژیک را برای کمک به گردش هوا اضافه می کند. این به سرعت بخشیدن به فرآیند خنک سازی 75-90٪ کمک می کند.