یک نکته تقریباً مشترک در همه امکانات سردخانه مدرن نیاز به حجم زیاد است زیرا سیستم های ذخیره سازی و بازیابی خودکار (AS / RS) معمولاً در فضاهای عمودی کار می کنند. این واقعیت به خوبی به این واقعیت منجر می شود که ساخت و ساز "" باعث کاهش ردپای ساختمان می شود و یک روش منطقی برای استفاده از مناطق شهری فشرده و کاهش هزینه های املاک و مستغلات است.
هنگامی که به دنبال استفاده مجدد از ساختار موجود هستید ، اولین کار این است که یک بررسی - از جمله ارزیابی حضوری - از فضا را انجام دهید. تیم باید ظرفیت بار ساختمان ، وضعیت دال کف آن و توانایی مقاوم سازی سازه با موانع بخار مدرن را بررسی کند. چیدن و بسته بندی در فضاهای عمودی شامل بسیاری از نقاط تعامل است ، بنابراین باید ارتفاع دقیق سقف و چیدمان سیستم را بدست آورد. برای شناسایی مواردی که فقط با استفاده از بازرسی بصری آشکار نیستند ، ابزارهای فن آوری مانند اسکن لیزر سه بعدی می توانند به ضبط دقیق شرایط ساخته شده کمک کنند. این امر به شناسایی برخوردهای احتمالی با عناصر تازه طراحی شده کمک می کند ، یا حتی اگر سایت نامزد مناسبی برای توسعه مجدد نباشد ، حتی می تواند منجر به کشف زودهنگام شود.در صورت وجود کیفیت پایین هوا در محیط اطراف یا سایر خطرات زیست محیطی ، ارزیابی های محیطی ایده خوبی است. ارزیابی ترافیک نیز در هر منطقه غیرصنعتی مهم خواهد بود.
در دسترس بودن نیروی کار یک امر مهم است. سیستم های پیچیده ای که باید در یک مرکز سردخانه نصب شوند ، به چندین تیم کارگر ماهر ساختمانی احتیاج دارند. چندین عامل می تواند دستیابی به این کار را دشوار کند. امکانات ذخیره سازی و توزیع در حال ساخت در مناطقی که قبلاً در چنین بازاری استفاده نشده بود ، ممکن است باعث جذب کارگران در این منطقه نگردد. علاوه بر این ، مدت ها است که در سراسر صنعت کمبود نیروی کار وجود دارد که با اختلالات همه گیر این بیماری بیشتر شده است. به همان دلایلی که تهیه نیرو در مناطقی که معمولاً ساخت انبار را مشاهده نکرده اند ممکن است دشوار و گران باشد ، تهیه تجهیزات و مواد تخصصی دشوار است. تیم ها همچنین با نیازهای طراحی بهداشتی روبرو هستند ، از جمله مواردی که توسط بیماری ویروس کرونا (COVID-19) ایجاد شده است ،مانند نیاز به ایستگاه های بهداشتی و تنظیمات ورودی / خروجی جدید (مسیریابی پرسنل از یک درب و از درب دیگر).
نیازهای تخصصی ساختمان
تعدادی از عناصر ساختمانی خاص که هزینه های تأسیسات سردخانه را افزایش می دهد ، یک پاکت عایق بندی شده ساختمان است. سیستم های گرمایش از کف (که از یخ زدگی خاک زیر ساختمان جلوگیری می کند) ؛ و سیستم های کنترل حرارتی در دهانه های ساختمان. فضاهایی با مناطق دمائی متعدد باید ایجاد شود و از آنجا که در هنگام ذخیره سازی مواد غذایی ، شرایط سرد ، گرم ، خشک یا مرطوب بسیار مهم است ، امکانات باید متناسب با آب و هوای محلی باشد. برای حفظ شرایط مطلوب ممکن است به سیستم های کنترل پیچیده ای نیاز باشد.
در هر مرکز خودکار ، اجزای سیستم AS / RS ، از جمله ماشین آلات ، قفسه ها ، نوار نقاله ها / مسیرها و کنترل ها تصمیمات طراحی را از ابتدا حکم می کنند. فعالیتهای پیش از ساخت باید شامل آدرس دهی به یک چک لیست کامل از ملاحظات برای راهنمایی در انتخاب و ترتیب سیستم باشد.
میزان بازگشت سرمایه سایر روشهای ساخت ویژه برای تاسیسات سردخانه باید سنجیده شود. به عنوان مثال ، سرمایه گذاری در کف های بدون درز ممکن است ارزشمند باشد ، زیرا این کف ها می توانند حرکت روان تجهیزات اتوماتیک را در یک مرکز پایان یافته تضمین کنند. برعکس ، با استفاده از واحدهای استاندارد و قطعات پیش ساخته ممکن است در وقت و پول صرفه جویی شود.
جدیدترین نوع سردخانه ها ممکن است به هیچ وجه شبیه ساختمان های سنتی نباشند. ساختمانهای پشتیبانی شده از رک از یک سیستم قفسه ذخیره سازی مستقل تشکیل شده اند که نه تنها در خدمت AS / RS هستند بلکه سیستم ساختاری کل تأسیسات را تشکیل می دهند. دیوارها و سقف ها پس از ساخت قفسه به عنوان "پوست" قرار می گیرند.
تجهیزات و مقررات پیچیده
فضای داخلی سردخانه به تجهیزات برودتی پیشرفته نیاز دارد. نوع مبرد و نوع شارژ مبرد باید در اوایل تصمیم گیری شود. سیستم های چرخش مایع با گزینه های مدرن تری جایگزین می شوند. سیستم های با استفاده از هیدروفلوروکربن ها (HFC) در حال از بین رفتن هستند و سیستم های مبتنی بر آمونیاک با بار کم ، که بیشتر دوستدار محیط زیست هستند ، به ویژه گزینه های محبوب هستند. مبردهای دی اکسید کربن و هیدروفلوئورولفین ها (HFO) گزینه های دیگر هستند.
مونتاژ واحدهای برودتی خارج از سایت نیز یک روند است. این راه حل های مدولار به محل کار آماده نصب می رسند و به طور کلی در ظرفیت های مختلف و با تنظیمات نصب چندگانه در دسترس هستند. آنها طیف وسیعی از درجه حرارت را ارائه می دهند و از مبردهای غیر خطرناک استفاده می کنند.
گزینه های تبرید باید از نظر تأمین نیازهای خاص محصول ، از جمله موارد مورد استفاده ، دامنه های دمایی مورد نیاز ، طول ذخیره سازی محصول و تدارکات انتقال غذاهای رسیده از یک محفظه به اتاق دیگر ، ارزیابی شوند. اما ، آنها همچنین باید مطابق با انطباق آنها با نیازهای کلی ساختمان ارزیابی شوند. به عنوان مثال ، واحدهای برودتی پنت هاوس پشت بام می توانند فضای داخلی را در مقایسه با واحدهای آویز سقف داخلی صرفه جویی کنند. برعکس ، در مواردی که فضای پشت بام محدود است ، واحدهای سقفی ممکن است راه حل بهتری باشد.
مراکز توزیع با پشتیبانی از رک چالش خاصی برای سیستم های برودتی به وجود می آورند. طبقه بندی دما می تواند در تاسیسات پایان یافته رخ دهد ، در حالی که دمای هوای خارج و فاصله از منبع (های) خنک کننده اغلب باعث اختلاف دما در فضای عمودی می شود. این شرایط باید برای آن محاسبه و طراحی شود. نصب سیستم های تبرید نیز در ساختمان های دارای پایه رک در مقایسه با سازه های سنتی متفاوت است. اجزای تبرید باید هنگام احداث ساختمان نصب شوند ، زیرا فضای موجود در ساختار کامل شده محدود شده و دسترسی محدود است.
سیستم های برودتی نه تنها به خودی خود پیچیده هستند ، بلکه انرژی زیادی نیز دارند. به عنوان بخشی از برنامه ریزی پیش از ساخت ، تیم پروژه باید خدمات و زیرساخت های سایت را برای توانایی پشتیبانی از تقاضای بالای انرژی ارزیابی کند. تیم طراحی و ساخت باید کارایی کلی انرژی تاسیسات را برای کنترل هزینه های عملیاتی نهایی بهینه کند.
پیچیدگی های بسیاری که در ساخت تاسیسات سردخانه وجود دارد ، تیم تصمیم گیری نیاز به تصمیم گیری های بسیار زیادی دارد. علاوه بر این ، طراحی و ساخت باید با توجه به انعطاف پذیر بودن از نظر گسترش یا قابلیت تبدیل در آینده در آینده انجام شود. به عنوان مثال ، نیازهای آینده ممکن است نیاز به تغییر درجه حرارت اتاق های مختلف از هدف اصلی آنها داشته باشد.
با تغییر روند از خرید در فروشگاه به خرید آنلاین و مصرف کنندگان به دنبال غذاهای تازه و منجمد هستند ، تقاضا برای انبار و توزیع سردخانه همچنان افزایش می یابد. این یک فرصت عالی برای توسعه و ساخت چنین امکاناتی ایجاد می کند ، اما کل صنعت باید یک رویکرد سازمان یافته ، سیستماتیک و دانش بنیان را اتخاذ کند تا با موفقیت چالش را برآورده کند.