انبار سرد به عنوان مرکز اصلی ذخیره سازی برای تدارکات زنجیره سرد ، مرکز توجه کل مدیریت لجستیک زنجیره سرد است.
اجزای اصلی سردخانه
1. اتاق خنک کننده یک کارگاه پیش خنک کننده برای کالاها است ، که می تواند از سردخانه کالاهای با درجه حرارت بالا جلوگیری کند و درجه حرارت سردخانه را افزایش دهد و کیفیت سایر کالاهای سرد را تحت تأثیر قرار دهد.
2. اتاق انجماد سریع ، کارگاهی است که در آن فرآورده هایی (مانند گوشت و مرغ) با انجماد فرآوری می شوند. کالاهای خنک شده فقط پس از منجمد شدن در یخ زدگی سریع ، می توانند در اتاق سرد نگهداری شوند.
3. اتاق کمپرسور ، اتاق توزیع برق و اتاق کمپرسور مراکز برودتی سردخانه هستند. هنگام انتخاب کمپرسور ، فضای ذخیره سازی کوچک یخچال باید یک کمپرسور کاملاً محصور باشد. قدرت کم و قیمت پایین است. سردخانه متوسط اندازه گیری شده است به طور کلی کمپرسور نیمه هرماتیک. کمپرسور نیمه محصور در سردخانه و کمپرسور برودتی آمونیاک را نیز می توان انتخاب کرد. قدرت زیاد است و می تواند در یک دستگاه استفاده شود ، اما نصب و مدیریت آن مشکل تر است. اتاق توزیع برق مرکز قدرت کل سردخانه است و باید از شرایط تهویه خوبی برخوردار باشد تا اطمینان حاصل شود که تجهیزات می توانند به موقع گرما را پراکنده کنند تا از عملکرد طبیعی سردخانه اطمینان حاصل شود.
4- از انبارهای سرد برای نگهداری کالاهای نیازمند به خنک کردن (مانند میوه ها ، سبزیجات و ...) استفاده می شود و دما معمولاً در حدود 0 درجه سانتی گراد نگهداری می شود. دما و رطوبت مجاز به نوسان زیادی نیستند. در عین حال ، برای تأمین نیازهای تنفسی محصولات میوه و سبزیجات ، دستگاه تهویه نیز باید نصب شوند.
5- از انبارهای منجمد برای نگهداری محصولات منجمد استفاده می شود. محصولات برای مدت طولانی در اینجا ذخیره می شوند. دما به طور کلی زیر 20- درجه سانتی گراد و رطوبت حدود 95٪ است. در همان زمان ، گردش نسیم باید حفظ شود تا از بین رفتن آب محصولات حاوی آب کاهش یابد.